Home Despre Noi

Despre Noi

by admin

Despre Noi

Prioritatea, în cele ce oferă Complexul de artă populară, o constituie informația despre evoluția Covorului autentic – ca un document  artistic, social și istoric  viu. Aceasta  filă a pasaportului nostru de identitate culturală  provoacă admirația, atât a localnicilor, cât și a străinilor.

Acest complex de artă populară oferă atât vizitatorilor locali cât și vizitatorilor străini, posibilitatea să se reîntoarcă în frumoasele vremuri de demult, să ajungă în braţele și pe vetrele bunicilor și străbunilor noștrii, să cunoască frumoasele îndeletniciri, ocupații ale lor, vizitând muzeul, încercând să practice  scărmănatul, răsucitul, rîșchietul, țesutul  lânii la utilaje vechi arhaice.  În Casa Mare – exponat muzeistic au posibilitate să asculte despre frumoasele datini, tradiții seculare ale neamului nostru; în Sala de Expoziție Permanentă li se propun spre admirație piese ale portului popular, covoare de diferite dimensiuni și cu diferită utilizare.  Turiștii au posibilitatea să asculte interpretarea motivelor, ornamentelor de pe covoare  și semnificația lor. În Muzeul țesăturilor pot vedea covoare vechi cu o vârstă respectabilă, dar și cu destine dramatice ca și a oamenilor. Li se oferă posibilitatea vizitatorilor noștri să  guste din bucatele tradiționale, să asculte pe viu romante, doine, cântece folclorice interpretate de artiștii nostri.

Toți vizitatorii, mari și mici au posibilitatea să procure suvenire confecționate de meșteritele noastre cât și de meșterii populari din Republică.

Te așteptăm cu drag la noi!